Hvilke teknikker bruker vi?

Osteopatisk teknikk og filosofi: Osteopatiske teknikker involverer en helhetlig tilnærming til hundens kropp og fokuserer på å gjenopprette balanse og optimal funksjon. Gjennom manuell terapi og manipulasjon av muskler, ledd og vev, søker vi å lindre smerte, forbedre bevegelighet og støtte hundens generelle helse.

Kraniosakralterapi: Kraniosakralterapi fokuserer på å balansere og forbedre funksjonen til hundens kraniosakrale system, som omfatter skallen, ryggraden og hjernehinnene. Gjennom forsiktig berøring og manipulasjon av spesifikke områder, bidrar kraniosakralterapi til å lindre spenninger, forbedre nervesystemets funksjon og fremme generell avslapning og velvære.

Hundemassasje: Hundemassasje er en terapeutisk teknikk der vi bruker trykk og bevegelsesteknikker på hundens muskler og vev. Dette bidrar til å redusere muskelspenninger, forbedre blodsirkulasjonen, fremme avslapning og lindre smerte. Massasjegrepene vi bruker er strykninger, scanning, effleurage, petrissage, sirkler, friksjoner, vibrasjoner, muskelklemming/saksing og pressur.

Bindevevsmobilisering/bindevevsmassasje:  Bindevevsmobilisering/bindevevsmassasje involverer spesifikke teknikker for å løse opp spenninger og stramheter i hundens bindevev.  Vi jobber med bindevevshinnen som kan ha strammet seg opp og fører til spenninger rundt leddene.  Ved behandling vil bindevevshinnen kunne «slappe av» og vi får økt sirkulasjon, redusert smerte og gjenopprettet funksjon og bevegelighet. 

Leddmobilisering og justering: Leddmobilisering er manuelle teknikker som brukes for å gjenopprette normal bevegelse og funksjon i hundens ledd. Ved forsiktig å manipulere leddene hjelper vi til med å redusere smerte, øke bevegelighet og forbedre leddhelsen. Leddmobilisering er spesielt effektivt for å behandle leddstivhet, artrose og postoperative tilstander.

PROM (passive range of motion): Hensikten med passiv mobilisering er å gjenvinne leddets bevegelse eller kompensere for tap av smidighet og elastisitet etter immobilitet ved skade eller operasjon. PROM øker drenering av blod og lymfe og hindrer muskelsammentrekninger og stivhet i leddene. Ved PROM tilføres det også viktig leddvæske til leddbusken i leddet som mobiliseres.

Stretching:  Stretching gir tøyningseffekt på en muskel eller en muskelgruppe, med den hensikt å opprettholde smidighet og mobilitet. Ved hard trening uten stretching, forblir bevegeligheten i sener og muskler nedsatt i to til tre dager. Stretching forebygger skader i muskler, sener, ligament og ledd. Overbelastning i muskulatur gir muskeltretthet og er en vesentlig årsak til at skader oppstår. Jevnlig stretching bedrer koordinasjon, balanse, bevegelighet, styrker muskulaturen og øker leddets bevegelighet.

Triggerpunktsbehandling:  Triggerpunkter er hyperirritable punkter i muskulatur, sener eller bindevev med dårlig blodsirkulasjon, hvor det over tid med mangel på oksygentilførsel kan oppstå opphoping av slaggstoffer og nerverirritasjon. Triggerpunkter forårsaker smerte, ømhet og begrenset bevegelse og funksjon. Under triggerpunktsbehandling brukes forskjellige teknikker for å løse opp og deaktivere triggerpunktene. Dette kan inkludere statisk trykk, sirkulære bevegelser eller trykk og strekk på muskelen. 

Laserterapi (LLLT/photobiomodulasjon): Laserterapi innebærer bruk av lavnivå laserlys for å stimulere helbredelse og redusere betennelse. Laserlyset trenger inn i vevet og bidrar til å øke blodsirkulasjonen, lindre smerte og fremskynde rehabiliteringsprosessen.