Hundesvømming

Fordi hunden er vektløs i vannet er svømming skånsom trening som avlaster leddene, styrker muskulaturen, forbedrer bevegeligheten og samtidig er effektiv kondisjonstrening. Svømming passer for de fleste hunder og kan være nyttig i mange tilfeller:

  • Trening for jakthunder, arbeidshunder eller konkurransehunder
  • Vanntilvenning for valp og voksen hund
  • Vektreduksjon for overvektig hund
  • Opptrening etter valpekull
  • Opptrening etter operasjon eller skader
  • Gøyal aktivitet for deg og din hund

Svømmebassenget er oppvarmet til 27,5 grader og har hunderampe og motstrømsanlegg. Hunden får tilvenning til svømmetreningen med et individuelt opplegg tilpasset hunden. Hos noen hunder betyr det at instruktøren er sammen med hunden i bassenget. Fokus under innlæring er å få en stressfri tilvenning, opplæring av god svømme- og pauseteknikk, samt opplæring i hvordan man best kan tilpasse svømmetreningen til hund og eiers behov. 

Valpesvømming tilbyr til hunden fra ca 12 ukers alder og frem til hunden er 6 mnd. Da får valpen ha på seg svømmevest og introduseres på en skånsom måte til vannet. Valpen får kjenne litt på hvordan det er å svømme i trygge omgivelser, samt tilvenning til dusj og tørking etterpå. God miljø- og håndteringstrening!  

I tillegg til svømmetimer hvor instruktøren svømmer hunden tilbys også opplæring av hundeeier for å kunne komme å svømme hunden på egenhånd (egensvømming). Det er individuelt hvor mange svømmetimer/opplæringstimer den enkelte hund og eier trenger før man blir «godkjent» for egensvømming. Det viktigste er at både hund og eier er trygge og komfortable med svømmingen. I tillegg til svømmeopplæring består disse opplæringstimene av gjennomgang av de praktiske rutinene rundt egensvømming og anbefaling av svømmetid for hunden.