Rehabilitering

Hunder kan oppleve skader, sykdommer eller operasjoner som kan påvirke deres evne til å bevege seg, utføre daglige aktiviteter og leve et aktivt liv. Målet med rehabilitering og opptrening av hunden er hjelpe den med å gjenopprette sin funksjonalitet og livskvalitet.

Vi ønsker tett samarbeid med veterinær for å sikre den beste omsorgen for din firbeinte venn.

Før første time hos oss, oppfordrer vi eierne til å be veterinæren om å sende oss epikrise og eventuelle røntgenbilder for å gi oss et helhetlig bilde av hundens helse og behov. Vi tar imidlertid imot kunder både med henvisning fra veterinær og kunder uten henvisning.  Har du rehabiliteringsdekning på hundeforsikringen din anbefaler vi at du kontakter forsikringsselskapet ditt for å få mer informasjon om dekningen og eventuelle krav som må oppfylles. 

Vår rehabiliteringsprosess begynner med en grundig vurdering av hunden, inkludert en evaluering av bevegelsesomfang, muskelstyrke og funksjon. Basert på denne vurderingen utvikler vi en individuelt tilpasset behandlingsplan som kan inkludere fysikalsk behandling, terapeutiske treningsøvelser og/eller hydroterapi (svømmetrening i oppvarmet basseng), samt veiledning på hjemmetrening/tilpasninger som kan bidra til hundens rehabiliteringsprosess. 

Fysikalsk behandling som en del av rehabilitering kan bestå av: osteopatisk teknikk og filosofi, kraniosakralterapi, hundemassasje, triggerpunktsbehandling, bindevevsmassasje og mobilisering, leddmobilisering og justering, laserterapi (LLLT), PROM (passive range of motion) og stretching, cryoterapi (varme eller kuldebehandling).  Les mer om de ulike teknikkene HER. 

Vi behandler på hundens premisser og bruker tid på å gjøre den trygg på bordet under behandlingen og eventuelt i bassenget.

Ta gjerne kontakt med oss ​​for å diskutere din hunds behov eller for å avtale en konsultasjon.