Fysikalsk behandling

FORDELER VED HUNDEMASSASJE OG STRETCHING:

– muskler og sener blir mer elastiske. Myke og smidige muskler fører til økt ytelse samt raskere restitusjon. Under massasjen skjer en varmeøkning i musklene fordi blodårene utvider seg som gjør at blodet strømmer fortere gjennom muskelen. Dette gjør at musklene lettere tar opp næring og fører til at det blir mindre opphopning av avfallsstoffer og bindevevsansamlinger. I tillegg øker bevegeligheten i leddene slik at hunden får større bevegelsesfrihet.

– forebygging av skader. En muskel som er godt trent og ikke har spenninger er sterkere, tåler større påkjenninger og blir ikke like lett utsatt for skader, for eksempel strekk og muskelbrist.

– vedlikehold av muskulatur ved kroniske skjelettproblemer, som for eksempel hofteleddsdysplasi, albueartrose, spondylose osv. Massasje kan hjelpe hunder som er stive ved at det stimulerer til produksjon av leddvæske og dermed minsker trykket på leddene.

– raskere rehabilitering etter operasjoner og skader. Massasjen kan minimere dannelsen av arrvev og spenninger rundt det skadde området. Massasjen løser også opp kompensatoriske spenninger som kan oppstå som følge av skjevbelastninger etter skade.

– blod og lymfesirkulasjonen øker. Dette fører til at muskulaturen raskere kan ta opp næringsstoffer og at avfallsstoffene skilles raskere ut, og man kan redusere muskelstivhet etter trening og harde anstrengelser. Siden lymfesystemet er en del av immunforsvaret til hunden kan jevnlig massasje bidra til å gjøre hunden mer motstandsdyktig mot sykdom.

– stoffskiftet i hud og talgkjertler øker fordi man øker sirkulasjonen i huden, noe som kan føre til en friskere og blankere pels.

– massasje kan ha en smertelindrende virkning. Under massasjen frisettes endorfiner som demper smertefølelse og øker følelsen av velvære.

– massasje kan hjelpe mot stress og nervøsitet fordi det senker blodtrykket og reduserer konsentrasjonen av stresshormoner i kroppen. Under massasjen frigis i tillegg antistresshormonet oxytocin samt endorfiner som kan gjøre hunden roligere og mer harmonisk.