Under behandlingen

Under konsultasjonen palperer vi gjennom hele hundens kropp. Vi kjenner på hundens muskulatur, bindevev, sener, ligament og skjelett. Dette er som å «lese» kroppen og gir oss ett bilde på hvordan hundens kropp arbeider. Mønstring brukes for å studere hundens bevegelsesmønster. Ved lokalisering av spenninger og asymmetri, løses dette opp ved bruk av ulike behandlingsteknikker.

Hundemassasje: Massasjeteknikkene jeg bruker er strykninger, scanning, effleurage, petrissage, sirkler, friksjoner, vibrasjoner, muskelklemming/saksing og pressur.

Bindevevsmobilisering: I motsetning til hva en kiropraktor gjør, jobber ikke vi med å manipulere ledd. Vi jobber med bindevevshinnen som kan ha strammet seg opp og fører til spenninger rundt leddene. Med behandling vil bindevevshinnen kunne «slappe av», noe som igjen kan bidra til å løse opp låsninger rundt ledd. 

Stretching:  Stretching gir tøyningseffekt på en muskel eller en muskelgruppe, med den hensikt å opprettholde smidighet og mobilitet. Ved hard trening uten stretching, forblir bevegeligheten i sener og muskler edsatt i to til tre dager. Stretching forebygger skader i muskler, sener, ligament og ledd. Overbelastning i muskulatur gir muskeltretthet og er en vesentlig årsak til at skader oppstår. Jevnlig stretching bedrer koordinasjon, balanse, bevegelighet, styrker muskulaturen og øker leddets bevegelighet.

Triggerpunktsbehandling:  Triggerpunkter er punkter i muskulaturen med dårlig blodsirkulasjon, hvor det over tid med mangel på oksygentilførsel kan oppstå opphoping av slaggstoffer og nerverirritasjon. Triggerpunkter kan også kalles stresspunkter og kan over tid føre til nerveirritasjoner.

Bindevevsmassasje: Dette er en teknikk som går ut på å jobbe med nervesystemet og hvor en drar i bindevevet som ligger mellom huden og muskelene. Årsaken til at en benytter seg av dette er for å åpne blokkeringer som sitter i bindevevet i huden og stramminger i underliggende struktur som for eksempel muskelfaciaen.

PROM (passive range of motion): Hensikten med passiv mobilisering er å gjenvinne leddets bevegelse eller kompensere for tap av smidighet og elastisitet etter immobilitet ved skade eller operasjon. PROM øker drenering av blod og lymfe og hindrer muskelsammentrekninger og stivhet i leddene. Ved PROM tilføres det også viktig leddvæske til leddbusken i leddet som mobiliseres.